• Hart Van Texel

  • (4)
    4
    Loading...
  • White Veg-options
Lacto
Pizza
Beer/Wine
European
Gluten-free
Non-veg

Serves meat, vegan options available. Set in the center of the village. Kitchen makes the food using ingredients from the island. From the menu vegans could have starter bread and dips, a pasta dish, and the den burger vegan that comes with fries. Staff know what vegan means and will adjust meals to suit where possible. NOTE: April '23, reported to serve veal and lamb on the menu. Open Wed-Sun 17:30-22:00.


Venue map for Hart Van Texel
© OpenStreetMap contributors

4 Reviews

First Review by Loesje

EzraC

Points +20

Vegan
15 Sep 2023

No vegan options on menu, only 1 veg option

No vegan options, only 1 veg main. They say vegan can be made on request if you let them know beforehand

Updated from previous review on 2023-09-15

AnneTheresa

Points +20

Vegan
12 Aug 2021

Heerlijk gegeten, goede sfeer

Een heerlijke verse vegan burger en huisgemaakte falaffel gegeten. Zeker een aanrader voor een lekker avondje uit eten. Vriendelijke en meedenkende gastheer. Wel even de middag vantevoren doorgeven wat je wil eten, zo proberen ze voedselverspilling tegen te gaan.

Pros: Goede kwaliteit vegan opties , Vriendelijk personeel, Betaalbaar

nicolinie

Points +78

Vegan
12 Aug 2019

Lekkere vegan bietenrisotto

Ontzettend vriendelijk personeel, je voelt je er meteen thuis. Heel relaxed en meedenkend. Lekkere vegan opties op de kaart, incl. een vegan burger! Ik had de bietenrisotto en die viel goed in de smaak, alleen vond ik het een beetje weinig, ik had er wel meer van gelust haha! Daarna nog een heerlijke capuccino met havermelk gedronken mét karamelsiroop!

Pros: Vegan diner opties en vegan koffies

NiekZuidhoff

02 May 2021

Loesje

Points +71

Vegan
07 Jul 2019

Vers, vegan opties en gastvrij

We hebben vooraf brood met dips gegeten met kruiden olie, kruiden boter (van plantaardige margarine) en bruschetta van tomaat. Dit was erg lekker. Als hoofdgerecht een broodje met een huisgemaakte vegan burger met verse huisgemaakte vegan saus en verse patat met ketchup en bij het serveren van de maaltijd een gedetailleerde uitleg over waarvan de burger gemaakt is. De burger was erg lekker en had qua smaak en textuur wel iets weg van de beyond meat burger, maar dan net iets anders. Na de maaltijd hebben we een soja cappuccino genomen, ook dit was erg lekker. Normaal gesproken gaan we liever niet bij niet vegan restaurants eten, maar op Texel heb je geen vegan restaurant. Dit restaurant was één van de weinige die (meerdere) vegan gerechten op het menu had staan dus dat sprak ons aan. Het restaurant was gezellig en we werden gastvrij ontvangen en bediend. Reserveren is wel aan te raden want ze zaten snel vol. De producten die worden geserveerd zijn vers gemaakt en waar mogelijk ook lokaal. Het restaurant wordt gerund door een man en een vrouw. Hij doet de bediening en zij is de kok. Je kan merken dat ze echt moeite doen voor de maaltijden en trots zijn op hun producten. Omdat ze het restaurant met z’n tweeën runnen moet je wel rekening houden met wat langer tafelen dan je misschien gewend bent, maar dat geeft je ook de ruimte om rustig van je maaltijd te genieten en lekker lang na te tafelen zonder dat je weggekeken wordt.

Pros: Vegan opties op menu en ook buiten de kaart om, Vriendelijke bediening en sfeervol restaurant , Goede prijs/ kwaliteit verhouding

Cons: Het is geen vegan restaurant, Buiten het hoogseizoen pas om 18:00 open

NiekZuidhoff

02 May 2021



This page has been viewed 2765 times.